Nyt vihreät vittu oikeesti

Pitäkääpä se Rastimo nyt kurissa, jooko?

Yksi Rastimo kumoaa yhden Kasvin vaikutuksen, enkä koe enää sopivaksi antaa ääntäni puolueelle, jossa ollaan noinkin pihalla nykyisyydestä - saati sitten tulevaisuudesta.




Comments

Jaan ärsyyntymisen tunteen.

Mutta tarkasti ottaen mitä haluaisit Vihreiden tekevän "kurissa" pitämiseksi?

Eihän kukaan voi estää mielipiteiden ilmaisua. Eikä puolue voi kansan äänestämää edustajaa panna viralta. Vihreät henkilöt eivät ole myöskään varsinaisesti puolueen jäseniä vaan puolueen jäsenyhdistyksen jäseniä.

Se, mitä puolue voi tehdä, on olla ottamatta henkilöä ehdokaslistalleen. Vaalikauden jälkeen ongelma helpottaa. Mainittu henkilö ei vielä ainakaan ole ehdokaslistalla (ks. http://www.espoonvihreat.fi/esvi/?q=/eduskuntavaalit).

Jos välittää Vihreiden sisäisistä voimasuhteista, nimenomaan Kasvin äänestys on juuri sitä, miten asiaa voi auttaa. Yksi kunnallispoliitikko ei onneksi vielä vastaa yhtä kansanedustajaa valtasuhteissa - ei edustuselimissä eikä puolueen sisällä.

Jos kävisi niin, että mainittu henkilö päätyisi Vihreiden kansanedustajaehdokkaaksi samasta vaalipiiristä kuin Kasvi, jonkun muun puolueen äänestäminen saattaisikin olla sopiva kollektiivinen rangaistus Uudenmaan vihreille.

Uusimaalaisten kannattaa olla yhteydessä kotikuntansa vihreisiin ja ilmaista mielipiteensä ehdokaslistoista. Yhteydenottoja esimerkiksi Espoossa kannattaa tehdä Espoon vihreiden alueyhdistysten (http://www.espoonvihreat.fi/esvi/?q=node/352) edustajiin. Vaikka ei olisi varsinainen jäsenkään, yhdistyksiä varmasti kiinnostaa kuulla, millainen lista vaikuttaisi puoluekannan valintaan.

Muissa Uudenmaan kunnissa asuvien kannattaa puhua oman kuntansa paikallisyhdistyksille, koska Uudenmaan vihreät päättää ehdokkaista (ei yksin Espoo).

--AnonymousCoward, 03-Aug-2010


No siis avataan tätä tarkemmin, kun olin hieman epäselvä.

Miksi puolueen jäsenet eivät sano omilla nimillään, että Rastimon mielipiteet on hanurista? Tai jos kerran puolueella on olemassa tietoyhteiskuntaohjelma, joka siis käsittääkseni on siis puolueen virallinen kanta, niin miksi kukaan ei sitten astu julkisesti esiin puolustamaan sitä? Olen antanut itselleni kertoa, että suurin osa vihreistä ei allekirjoita Rastimon mielipiteitä.

Tällä hetkellä tekijänoikeusasioista juttelee julkisesti kaksi vihreää: Kasvi ja Rastimo (ja jossain määrin Järvinen). Minusta se näyttää siltä, että loput eivät välitä, eivät ymmärrä, tai hiljaisesti hyväksyvät jomman kumman mielipiteet.

Ongelmahan on siinä, että ihmiset menettävät luottamuksensa tosi helposti. Ja vaikka nyt siellä sisäisesti puolueen sähköpostilistoilla ollaan niin lämpimiä ja pörröisiä, niin tämä ei nyt vain ulkopuolelle mitenkään välity. Päinvastoin, herne vedetään nenään jos joku ulkopuolinen kehtaa kommentoida asiaa.

Ei näin. Miten minä äänestäjänä voin luottaa siihen, että puolue (kyllä, Suomessa edelleen äänestetään suurimmaksi osaksi puoluetta) osaa ajaa minulle tärkeitä asioita? Esimerkiksi - oliko Lex Nokian äänestystulos tietoyhteiskuntaohjelman mukainen? Ei, se näytti ulkopuoliselle arvalla heitetyltä tai koplauksen tulokselta. Miten on mahdollista, että vasta nyt puhutaan julkisesti tuotetun datan julkisuudesta? Miksi tietoyhteiskuntaohjelmassa on tismalleen vain kaksi mainintaa kansalaisoikeuksista? Miksi kukaan ei tunnu ymmärtävän, millaista kulttuurillista muutosta koko heela tietoyhteiskunta on läpikäymässä? Miksi tästä asiasta ei keskustella julkisesti? (Siinä mielessä hatunnosto Rastimolle, että hän on nostanut asiaa julkiseen keskusteluun - harmi vain, että hän pääasiassa herättää ns. primitiivireaktioita.)

Kun luottamus menee, sitä on vaikea rakentaa takaisin. Jonkinasteinen älykkyyden osoitus puolueen sisäpuolelta auttaisi paljon.

--JanneJalkanen, 03-Aug-2010


Aa nyt ymmärrän. Tulkitsin kurinpidon jotenkin sanktioiksi, sorry.

Olen samaa mieltä, sieltä pitäisi tulla enemmän ja voimakkaampia Kasvi-henkisiä ulostuloja. Ville Niinistö näkyy yrittäneen blogata, mutta sitten taas joku Heli Järvinen nollaa hänen yrityksensä.

Valitettavasti Vihreät ei ole tietoyhteiskuntapuolue. Se on arvoliberaali puolue, joka aiheuttaa sen, että se kerää ympärilleen myös tietoyhteiskunnasta oikein ajattelevia (yksityisyyden suoja, jne jne)

Kuitenkin, Vihreiden uusin ja virallisin linjaus tietoyhteiskunnasta on puolueen toukokuun poliittisessa ohjelmassa, http://www.vihreat.fi/poliittinenohjelma.

Kovin paljoahan siellä ei ole, kun on aika paljon sanottavaa aika monesta muustakin asiasta. Vrt piraatit, joilla on kyllä tietoyhteiskunta hanskassa. Ajattelin itsekin ohikiitävän hetken äänestää heitä, mutta kun kaikkien muiden elämänalojen linjaukset ovatkin sitten hukassa.

Minä en ainakaan keksi, miksi kukaan vetäisi hernettä nenään jos joku kommentoi puoluetta julkisesti veteläksi. Sehän on hyvää asiakaspalautetta ja luulisi piiskaavan porukkaa eteenpäin. Mutta saa nähdä tapahtuuko se ajoissa.

--AnonymousCoward, 04-Aug-2010


Niin - toisaalta, mikäli piraatit saavat edes pienen edustuksen eduskuntaan, niin se pakottanee muut puolueet uudelleenarvioimaan oman asenteensa: se on kuitenkin monta ääntä joka ei tullut heille. Vaikkei edes äänikynnystä ylitettäisi, niin silti se on kuitenkin kannanotto sen suhteen, että muiden puolueidenkin olisi syytä miettiä asiaa. Ruotsissahan näin tapahtui.

Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin siitä, että jos kukaan ei äänestä piraatteja, tämä meno tulee jatkumaan, koska äänestäjät ovat osoittaneet, etteivät he oikeasti välitä asiasta. Ja siksi pitää miettiä, kannattaako käyttää yksi ääni vaalikaudessa siihen, että saisi ravisteltua puolueita.

Ei tästä asiasta vahvasti tuntevia kun ole kovin montaa, ja maan tapa tulee säilymään kaikkien kokoomusta, keskustaa ja demareita äänestävien toimesta joka tapauksessa...

--JanneJalkanen, 04-Aug-2010


More info...     Comments?   Back to weblog
"Main_blogentry_030810_1" last changed on 03-Aug-2010 13:59:41 EEST by JanneJalkanen.