Vaikeavammaisten marssi

In lieu of the previous entry, here's something else (and far more important) to gather for (sorry, in Finnish):

AVUSTAJAKAPINA

RAMMAT PANTTERIT VAATIVAT OIKEUTTA HENKILÖKOHTAISEEN AVUSTAJAAN

Aika ja paikka: 29.9. Kokoontuminen Kiasman eteen klo 11, sieltä klo 11.30 "Pitkä Marssi" eduskunnan eteen, klo 12 kutsutaan eduskuntaryhmien edustajat, klo 12.30 lähdemme kotiin.

Hallitus on epäonnistunut lähes kaikissa vammaispoliittisissa toimissaan. Hallitusohjelmassa olleet tavoitteet henkilökohtainen avustajajärjestelmän kehittämisestä eivät ole toteutumassa, vammaislakien yhdistämiseen ei riittänyt yksi vaalikausi ja kuntien vammaiskerroin meni harakoille. Paras-hankkeen yhteydessä hallitus ei pystynyt toteuttamaan rahaa säästäviä ja parempaa palvelua tuottavia rakenteellisia muutoksia vammaispalveluiden osalta. Ja sokerina pohjalla - ministeri Hyssälähän torpedoi kansanedustajien aloitteen, jossa vaadittiin aisan tuomista eduskuntaan.

Koko neljän vuoden hallituksen vammaispoliittisista toimista saldoksi jää vammaispoliittinen selonteko ja pieni tuntimäärien nostaminen tulkkipalveluihin. Mutta mitä vielä - ministeri Hyssälä pursuaa tyytyväisyyttä STM:n tiedotteessa.

Me vaikeavammaiset tunnemme itsemme petetyksi, jälleen kerran. Jo ainakin kolmas hallitus vatkaa henkilökohtainen avustajajärjestelmää saamatta mitään aikaiseksi.

(Thanks, Arja!)
Comments

No comments yet.
More info...     Comments?   Back to weblog
"Main_blogentry_280906_3" last changed on 28-Sep-2006 18:30:00 EEST by JanneJalkanen.