Joitain tuokiopaloja Ropeconista

(Apologizes, this one is better written in Finnish).

Vietin, kuten aina, viikonlopun töissä Ropeconissa. Päätin kirjata joitain pieniä tuokiokuvia sieltä: en oikein osannut enää valokuvata, koska kaikki conikuvat näyttävät kuitenkin pitkälti samoilta vuodesta toiseen.

Tässä siis pieniä hetkiä.

  • Keltsussa radion mitäänsanomaton poppi vaihtuu Nightwishin hitiksi. Syvennyksessä istuvat kolme tyttöä, jokainen mustissa, alkavat asiantuntevasti keskustella laulun navajonkielisestä sanoituksesta.
  • Vähäpukeinen nainen vetää perässään hirttoköydessä pelkkiin stringeihin väärin puettua miestä. Convieras huokaisee kuullessaan, että se onkin vain teekkarien polttariporukka, ja jatkaa matkaa, vetäen perässään ketjulla PVC:hen puettua toista vierasta.
  • Pomppulinnassa miehet suutelevat. Tuntia aiemmin infotiskillä olin kuullut jonkun julistavan, miten homoparaatiin pitäisi saada mielenosoittajien sijasta mellakkajoukkoja.
  • Tapaan ihmisiä, joita näen vain kerran vuodessa. Silti he eivät tunnu vierailta. Ihmiset puhuvat conista ja conin tapahtumista kuin parhaat ystävät, mutta eivät tiedä toistensa oikeita nimiä. Kukaan ei kysy, mitä teet conien välisen ajan - sillä ei ole väliä.
  • Aamun rannekkeidentarkistuksessa erottaa heti kokeneet ja kokemattomat kävijät: kokenut nukkuu jo valmiiksi ranneke näkyvillä. Hypimme nukkuvien yli, herätämme kätensä piilottaneet. Jostain syystä ilahduttaa nähdä vain kolme liputonta; eikä heitäkään oikeastaan haluaisi heittää ulos.
  • Öisin asiakkaat kokoontuvat kuuntelemaan työntekijöiden väsyneitä juttuja toisilleen, jotka leviävät halki Dipolin radiopuhelimitse. Aamukahdeksalta jaksetaan enää vain lukea Tommy Tabermanin runoja ja halata kaikkia.
  • Takahuoneen vauvat: toinen sukupolvi ropeconin tekijöitä on jo kasvamassa. Nekin käyttäytyvät hyvin.
  • Keltsun darts-automaatti vilkkuu yksinäisenä nurkassa. Samaan aikaan viereisessä pöydässä suunnitellaan maailmaa; toisessa pöydässä suunnitellaan maailman valtausta. Kolmannessa vanhat ystävykset muistelevat sitä, miten ennen oli kaikki aina paremmin.
  • Punaisen Ristin ensiapuhenkilöt pitkästyvät tietokoneluokassa: heillä ei ole mitään tekemistä. Kukaan ei örvellä kännissä, ja vaikka joka toisella on mukanaan jotain kättä pidempää, ketään ei tarvitse pahemmin paikkailla. Eräs tosin onnistuu murtamaan varpaansa kivi-paperi-sakset -kisassa.
  • Tuuli yltyy aamuyöstä: narikkateltan betoniset ankkurit siirtyilevät, ja hetken näyttää siltä, että koko teltta karkaa. Mietimme hetken, pitäisikö paikalle kutsua varatyövoimaa: kerrankin kun voisi pyytää jotakuta pitämään seinää pystyssä.

Erilaisuus on aina jotenkin niin samanlaista: samanlaisuus tavallista. Täällä friikki saa hetken tuntea olonsa tavalliseksi: tavis itsensä friikiksi. Mutta jostain syystä täällä vallitsee edelleen Ropeconin henki: väsynyt, riehakas, värikäs, täynnä huonoa huumoria, mutta pohjimmiltaan äärimmäisen kiltti ja ystävällinen.

Ei täältä haluaisi pois. Vaikka kuitenkin tekisi mieli mennä kotiin.

Päivitys: Jos haluat nähdä, mitä muut bloggaajat kirjoittavat Ropeconista, tässä on Icerocketin lista, ja tässä Technoratin. Listat tuntuvat poikkeavan toisistaan melkoisesti.
Comments

Ah, se oli hieno con. Loppusaldona lähemmäs 63 valvottua tuntia, viisi sessiota pelejä screenin molemmilla puolilla ja kahdella eri kielellä, yksi hukattu paita, kaksi viralta pantua noppaa ja mittaamattoman kivaa.

Vietin itseasiassa vapaaehtoisena tylsistyttyäni joskus varhain sunnuntaiaamuna jonkin aikaa pitämässä sitä telttaa koossa. Ongelmana ei ainakaan silloin niinkään ollut betonitukien liikahtelu, vaan se, että yhden seinän tarranauhat olivat kastuneet, eivätkä pitäneet enää kovin hyvin. Kirotkaamme tästäkin hankaluudesta MM-kisoja. No, pääsi sentään kuuntelemaan Troubleshooter-radiota.

--NiTessine, 25-Jul-2005


En viitsinyt istua siihen tuolille, kun ei sieltä olisi nähnyt mitään ja Tudeerit puhuivat niin hiljaa.

--soopa, 26-Jul-2005


Janne, pakko kysyä tuosta hiiveästä hatusta. Ethän OIKEASTI koskaan pidä tuota..?

--84.230.137.46, 26-Jul-2005


Juu. Milläs sitä muuten suojautuisi auringolta tai sateelta?

--JanneJalkanen, 27-Jul-2005


http://ircquotes.net/?77837 ^.^

--Ada, 27-Jul-2005


Jahas! Jos 84.230.137.46 ei ole Heidi, olen yllättynyt.

--Mikki, 27-Jul-2005


En minä mikään selvänäkijä ole. Mutta se on mun toiseksi ainoa vaatekappaleeni, josta olen saanut spontaaneja "hei, kiva asuste" -kommentteja ihmisiltä kadulla. It stays. :-)

(Mitenniin toivoton tapaus?)

--JanneJalkanen, 28-Jul-2005


Voi Outi-parkaa... :)

--84.230.137.46, 28-Jul-2005


Se on hattu. Ehkä Outi pärjää.

--Mikki, 29-Jul-2005


More info...     Comments?   Back to weblog
"Main_blogentry_240705_2" last changed on 26-Jul-2005 03:52:11 EEST by JanneJalkanen.