Suomen Parhaat Verkkosivut - juuri kun luulit, että niistä päästiin

Sain hetki sitten seuraavan sähköpostiviestin liittyen aiempiin kritiikkeihini Suomen Parhaat Verkkosivut -kilpailusta (täällä ja täällä):

Hei,

Nova Trotters Oy on tehnyt rikosilmoituksen ja tutkintapyynnön Nova
Trotters Oy:tä, Websiterace Oy:tä  ja Suomen Parhaat Verkkosivut
-kilpailua koskevista, valheellisista ja herjaavista
nettikirjoitteluista. Lisäksi harkitsemme joidenkin kirjoitusten
kohdalla haastetta ja korvausvaateita käräjäoikeuteen. Pyydämme, että
poistatte foorumiltanne/blogistanne kaikki asiaa koskevat kannanotot
välittömästi, niin emme vie asiaa eteenpäin kohdallanne.

ystävällisesti,

<asianajajan nimi poistettu, tekee vain työtään, ja kirje oli ihan kohtelias>

Veikkaan, että näitä on lähetelty monelle muullekin.

Anyhoo, en aio nyt toistaiseksi alkaa poistella täältä mitään, vaan katsotaan, miten tämä jatkuu. Mielestäni keskustelu oli kuitenkin ihan asiallista ja kohdistui elinkeinonharjoittajan julkiseen toimintaan, joten en koe, että tässä olisi nyt sen kummempaa ongelmaa.

(Pyydän, että pidätte kommenttinne juttuun asiallisella tasolla, mutta mainitkaa toki, jos teillekin on tämmöinen kirje tullut.)

Jeps, näitä sataa. Murossa on keskustelua. hpguru.net vastaa. Syrjän Anttikin sai kirjeen. Jockakin kommentoi. Ja Skrubu. Stara tarttuu aiheeseen. Ja Juho Makkonen. Ja Harto Pönkä. Katleena Kortesuolla on jo melko painavia sanoja.

Tietoviikon artikkelissa aiheesta mainitaan: "Rikosilmoituksia on tehty 18 ja ilmoituksia asiasta on lähetetty yhtä monta, kertoo Websiteracen toimitusjohtaja Soile Haanpää... Websiterace on kuitenkin toimitusjohtajansa mukaan pyrkinyt toimimaan rehellisesti ja lainmukaisesti."

Jännittävää. Silloin kun minä kirjoitin asiasta vuonna 2007, asialla oli "Coperdia" -niminen pulju. Miten muka olisi mahdollista, että firma voi loukkaantua siitä, mitä jostain toisesta, sittemmin konkurssiin menneestä firmasta, on aikoinaan kirjoitettu? Etenkin kun laki on melko yksikäsitteinen sen suhteen, että yritystä ei voi loukata. Tuntuu siltä, että tässä on nyt kyllä rautanaulat ja vellit sekaisin arvon firman edustajilta.

23.2: Tietokone noteeraa asian. Ja Google-haussa jo suurin osa etusivun linkeistä kertoo jo uhkailusta. Ei ehkä varmaan haluttu tavoite.

23.2 illalla: Jopa valtakunnan suurin päivälehti kirjoittaa asiasta. Ja lieneekö yllätys? Sillä jos yritykset voisivat uhkailemalla vaientaa liiketoimintaansa kohdistuvan arvostelun, lehdistön tutkiva journalismi kävisi mahdottomaksi, ja sananvapaus kapenisi maassamme järkyttävästi. Joten ei ihme, että tälläiset jutut nousevat valtakunnassa nopeasti ja korkealle. Epäilen, että tätä ei ehkä Nova Trottersilla varsinaisesti ajateltu, saati sitten odotettu, kun päättivät aloittaa rikosilmoitusaaltonsa.
Comments

Heh. "Tutkintapyyntö" on kiertoilmaus rikosilmoitukselle. "Tutkintapyyntöä" ei taida virallisesti olla olemassa. No, kiva että tekivät molemmat.

--Jaakko, 22-Feb-2011


Voi Janne, Janne, mä tuun sit katsomaan sua vankilaan, koska nyt oot todella kusessa! Sinänsä kurjaa, kun sulla on tota perhettäkin ja kaikkea, mutta minkäs teet?

Oikeasti sylettää tämmöinen meininki -- jos siellä on oikeasti joku lakimies toisessa päässä, ne tietävät ihan hyvin, ettei niillä ole mitään keissiä. Koko tempaus perustuu hartaaseen toivoon siitä, että sulle tulee hätäkakka housuun kun lakimies sanoo jotain. Ja monelle varmasti tuleekin -- kyllä mä muistan, miten nuorena miehenä veti hetken ajan aika kylmäksi, kun joku uhkaili internetissä oikeusjutulla. Nykyisin, kiitos uhkailuinflaation ja oman kasvaneen ymmärryksen, tällaiset tempaukset lähinnä ärsyttävät...

--Mikki, 22-Feb-2011


Dii. Laitoin vastauksen, jossa pyysin heitä yksilöimään tarkasti missä loukataan ja valehdellaan ja ketä ja miksi. Mielenkiinnolla odotan vastausta.

--JanneJalkanen, 22-Feb-2011


Tarkistapa Nova Trotters Oy:n hallituksen kokoonpano vaikkapa Inoasta. Löytyy sama nimi kuin lakiasiaintoimistolla.

--AnonymousCoward, 22-Feb-2011


Juuh, Jocka on jo analysoinut aihetta.

--JanneJalkanen, 22-Feb-2011


"Nova Trotters Oy on tehnyt rikosilmoituksen ja tutkintapyynnön Nova Trotters Oy:tä, Websiterace Oy:tä ja Suomen Parhaat Verkkosivut-kilpailua koskevista, valheellisista ja herjaavista nettikirjoitteluista."

Nova Trotters on huolestunut paitsi itseään ja kilpailuaan koskettelevista *myös* valheellisista ja herjaavista nettikirjoitteluista. Sitähän listalla yritetään kertoa (huomaa pilkku sanan "koskevista" jälkeen).

--AnonymousCoward, 22-Feb-2011


Janne, tää on niin nähty juttu jo :)

--Herkko, 22-Feb-2011


Heh. Sulla, Herkko, onkin jo kokemusta :-).

--JanneJalkanen, 22-Feb-2011


“Puhtaasti luottamusta herättämään” “Antaa varmasti paremman kuvan koko kilpaulusta”

http://apina.biz/38673.jpg

Kunnon Streisandit tekivät: http://en.wikipedia.org/wiki/Streisand_effect

--AnonymousCoward, 23-Feb-2011


More info...     Comments?   Back to weblog
"Main_blogentry_220211_1" last changed on 23-Feb-2011 20:36:11 EET by JanneJalkanen.